Na wykorzystanie resztek 馃檴

 BATONY KOKOSOWE

Sk艂adniki

6 wali ry偶owych

6 艂y偶ek wi贸rk贸w kokosowych

6 艂y偶ek jogurtu naturalnego

s艂odzi艂o

czekolada do polewy (opcjonalnie)


Wykonanie:

Wale pokruszy膰, wymiesza膰 z reszt膮 sk艂adnik贸w. Uformowa膰 dowolny kszta艂t ja zrobi艂am batoniki (chocia偶 na zdj臋ciu tego nie wida膰) Potem do lod贸wki na godzink臋 no i mo偶na pola膰 czekolad膮 ale to jak chcecie. 


OWOCE POD KRUSZONK膭

Dowolne owoce ja akurat wykorzysta艂am jesienne gruszki, 艣liwki, jab艂ka

Kruszonka:

1/2 szkl  p艂atk贸w owsianych

1/2 szkl m膮ki

ok 100g zimnego mas艂a


Po艂膮czy膰 sk艂adniki i wyrabia膰 d艂oni膮 a偶 zrobi si臋 kruszonka

W kokilce u艂o偶y艂am pokrojone owoce, posypa艂am cynamonem. Na to kruszonka i do piekarnika 160 stopni na ok 25 min a w zasadzie a偶 kruszonka zacznie sie rumieni膰.

Najlepiej smakuje na ciep艂o, dlatego w pracy odgrza艂am w mikrofali.

No to co smacznego, a wy jakie macie pomys艂y na wykorzystanie resztek jedzeniowych? 



 

 


Komentarze