BATONY KOKOSOWE
Sk艂adniki:
6 wali ry偶owych
6 艂y偶ek wi贸rk贸w kokosowych
6 艂y偶ek jogurtu naturalnego
s艂odzi艂o
czekolada do polewy (opcjonalnie)
Wykonanie:
Wale pokruszy膰, wymiesza膰 z reszt膮 sk艂adnik贸w. Uformowa膰 dowolny kszta艂t ja zrobi艂am batoniki (chocia偶 na zdj臋ciu tego nie wida膰) Potem do lod贸wki na godzink臋 no i mo偶na pola膰 czekolad膮 ale to jak chcecie.
OWOCE POD KRUSZONK膭
Dowolne owoce ja akurat wykorzysta艂am jesienne gruszki, 艣liwki, jab艂ka
Kruszonka:
1/2 szkl p艂atk贸w owsianych
1/2 szkl m膮ki
ok 100g zimnego mas艂a
Po艂膮czy膰 sk艂adniki i wyrabia膰 d艂oni膮 a偶 zrobi si臋 kruszonka
W kokilce u艂o偶y艂am pokrojone owoce, posypa艂am cynamonem. Na to kruszonka i do piekarnika 160 stopni na ok 25 min a w zasadzie a偶 kruszonka zacznie sie rumieni膰.
Najlepiej smakuje na ciep艂o, dlatego w pracy odgrza艂am w mikrofali.
No to co smacznego, a wy jakie macie pomys艂y na wykorzystanie resztek jedzeniowych?
Komentarze
Prze艣lij komentarz